Terapie Cognitiv-Comportamentală

Autism Step by Step își propune să ofere în viitorul apropiat servicii de Terapie Cognitiv-Comportamentală beneficiarilor centrului și familiilor lor.

Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală ajută oamenii să-și identifice gândurile negative și să evalueze cât de funcționale sunt, ulterior învățându-i să-și modifice gândirea distorsionată, înlocuind-o cu un model rațional. Restructurarea gândurilor va genera emoții mai adecvate contextului și va antrena acțiuni mai benefice. Terapia mai pune accentul și asupra strategiilor de rezolvare a problemelor și a inițierii schimbărilor comportamentale benefice, care la rândul lor vor angrena gânduri și emoții mai pozitive.

(sursa img: wikipedia.org)

Se acumulează dovezi că terapia cognitiv-comportamentală dă rezultate în cazul persoanelor cu Tulburare de Spectru Autist, ceea ce nu e deloc de mirare, având în vedere rădăcinile behavioriste comune cu terapia ABA. Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală ajută nu doar cu provocările specifice autismului, ci și în tulburările afective și anxioase co-ocurente acestui diagnostic.

De asemenea, serviciile de Terapie Cognitiv-Comportamentală pot fi utile familiilor copiilor cu autism. De regulă, părinții se află la un risc crescut de a avea o sănătate mintală mai precară și niveluri ridicate de stres. Iar psihoterapia îi ajută să își dezvolte strategii de coping cognitive, emoționale și comportamentale.

Pentru mai multe informații despre serviciile Centrelor Autism Step by Step din Bucuresti, nu ezita să ne contactezi.