Centrul Autism Step by Step Pucioasa, jud. Dâmbovița

Deschidem pe 1 martie 2023, cel de-al treilea centru de zi dedicat copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist, în orașul Pucioasa din jud. Dâmbovița. Echipa de educatori și terapeuți oferă sprijin specializat copiilor și adolescenților cu Autism, precum și familiilor lor.

Terapii de Bază

Programele desfășurate în Centrul de Autism Pucioasa, jud. Dâmbovița sunt gestionate de coordonatori BCBA (Board Certified Behavior Analyst), instructori RBT (Registered Behavior Technician), Psihologi Clinicieni, Psihoterapeuți, Logopezi, Kinetoterapeuți, Asistenți sociali, Profesori pentru învățământul special.

Terapie ABA – țintește dezvoltarea comportamentelor și abilităților deficitare sau care lipsesc din repertoriul copilului și încurajarea celor dorite. Analiștii comportamentali (BCBA) personalizează programul fiecărui copil, în funcție de abilitățile, nevoile, interesele, preferințele fiecăruia. Detalii aici.

Interacțiune Socială – facilităm însușirea abilităților de comunicare si relaționare, prin grupuri de socializare, ateliere de artă, excursii. Implicarea copiilor în cadrul unor astfel de activități contribuie, de asemenea, la bunăstarea lor psihosocială. Mai multe informații aici.

Alte Terapii și Servicii

Art Terapie – folosind mijloace artistice, precum pictura, desenul, fotografia sau colajul, oferim suport emoțional și deblocăm creativitatea copiilor și favorizăm, de asemenea, dezvoltarea abilităților motrice fine (folosirea mâinilor, degetelor pentru a manevra obiecte mici). Mai multe aici.

Interacțiune Socială – facilităm însușirea abilităților de comunicare si relaționare, prin grupuri de socializare, ateliere de artă, excursii. Implicarea copiilor în cadrul unor astfel de activități contribuie, de asemenea, la bunăstarea lor psihosocială. Mai multe informații aici.

Logopedie – stimulăm şi corectăm vorbirea. Logopedul nostru elaborează un plan terapeutic personalizat, implicând, în același timp și familia, pentru a asigura continuitatea activităților corective. Detalii aici.

Terapia prin joacă încurajează dezvoltarea imaginației și aptitudinilor sociale. Observăm sistematic și standardizat joaca celor mici, măsurăm progresul, stabilim obiective pe termen scurt și lung sau noi intervenții. Detalii aici.

Terapie de Familie. Tulburările de spectru autist (TSA) influențează nu doar stilul de viață al copilului, ci și pe cel al întregii familii. Psihoterapeuții noștri vă însoțesc în drumul spre mai bine. Mai multe informații despre această formă de terapie aici.

Terapie Cognitiv Comportamentală – atât în adresarea provocărilor tulburărilor din spectrul autist, cât și în tulburările afective și anxioase co-ocurente. Terapia ajută copiii și /sau părinții să identifice și să ajusteze atitudini,  credințe, emoții și comportamente. Detalii aici.

Terapie cu animale – promovăm astfel îmbunătățirea interacțiunilor sociale, reducem nivelurile de stres și anxietate. Ședințele durează 10-15 minute, timp în care copilul mângâie sau se joacă cu animalul respectiv (de obicei un câine). Mai multe informații aici.

Consiliere vocațională – se adresează adolescenților și are ca scop cunoașterea și dezvoltarea într-o anumită direcție educațională și profesională, în funcție de abilități, interese, trăsături de personalitate, stil de viață și familie. Detalii aici.

Dezvoltare personală copii cu TSA și părinți – se desfășoară sub formă de ședințe 1 la 1, ședințe în grup restrâns sau sub formă de ateliere de psihoeducație. Obiectivele se stabilesc de comun acord. Mai multe aici.

Grup de suport părinți – experiența comună permite auto-dezvăluirea, empatia, acceptarea, normalizarea, instalarea speranței, experiențe de tip catharsis și insight-uri. Detalii aici.

Asistență educațională – are ca obiectiv principal sprijinirea suplimentară a copiilor diagnosticați cu autism si a familiilor acestora. Serviciile de consiliere educațională sunt înalt personalizate. Detalii aici.

Evaluări și Teste Psihologice Autism, Asperger, Rett, tulburarea pervazivă nespecifică de dezvoltare. Utile în diagnostic, planificarea intervențiilor și în monitorizare. Detalii aici.

Adresă & Date de Contact

Adresa:

Str. Republicii nr. 87, Et 2, Pucioasa, jud. Dâmbovița

Telefoane: 0774085067 / 0747023734

E-mail: ongspunedavietii@gmail.com

Autism Step by Step în câteva imagini