centru autism step by step

0774085067 / 0747023734

Șoseaua Olteniței nr. 40-44, ap. 115, Sector 4, București

Bd. Iuliu Maniu nr.7, Corp T, et.2, sector 6 București (incinta APACA)

centru autism step by step bucuresti

Scrisoarea fondatorilor

Când am văzut pentru prima oară copii cu autism, am fost foarte surprinși. Erau foarte frumoși! Toți!

Dacă nu am fi știut că suntem într-un centru pentru copii cu nevoi speciale, am fi zis că suntem într-un loc magic, plin de jucării și mulți copii foarte frumoși. Apoi am văzut o mămică, o mămică care își începea o nouă zi, o nouă luptă. O mămică care după 7 ani de la nașterea copilului ei, cu o seara înainte auzise pentru prima oară de la băiatul ei „MAMA”. Și am văzut ochii ei plini de speranță, de fericire și recunoștință pentru acei profesioniști care au făcut posibil acest lucru. Radia de fericire! Și asta cu ajutorul terapiei ABA. Atunci mi-am zis că este punctul în care cariera noastră va lua o altă direcție. Și așa am ajuns student BCBA. Alături de soția mea, Melania Andrei, psiholog și logoped, am pus bazele Centrului Autism Step By Step.

~ Florin-Bogdan Andrei & Melania-Otilia Andrei

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a răspunde celor mai urgente nevoi ale comunității copiilor diagnosticati cu TSA, oferind ajutor real și speranță, astfel încât toți cei afectați să își poată atinge potențialul maxim, să ducă vieți independente, implinite și pline de satisfactii.

Asociația Spune Da Vieții se angajează să înțeleagă autismul dintr-o perspectivă științifică, să sporească oportunitățile și serviciile și să educe publicul despre autism. În îndeplinirea misiunii sale, Asociația Spune Da Vieții dezvoltă programe de îngrijire, politici, advocacy și educație

Implică-te!

Implică-te!

Misiunea noastră

Oferă o șansă la normalitate copiilor cu nevoi speciale și ajută familiile care nu pot susține financiar costurile terapiei. Cu sprijinul tău, putem să ajutăm mai mulți copii aflați în situații speciale!

Ajută și tu:

  • – redirecționează gratuit 3.5% din impozitul pe venit, dacă ești persoană fizică. Descarca formularul aici.
  • – redirecționează gratuit 20% din impozitul pe profit și fii sponsorul nostru, dacă ești persoană juridică. Completează formularul de aici.
  • – achiziționează produse create de voluntarii noștri pentru a susține cauza noastră, dacă vrei să ne ajuți. Vezi produsele din shop aici.
  • – formularul de redirecționare a impozitului pe venit pentru persoane fizice – cel de 3.5%, poate fi depus până la data de 25 mai 2021 și poți trimite formularul prin mai multe metode:
  • – la organul fiscal de care aparți, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
  • – prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică

Poți dona online prin serviciul de internet banking sau online banking:

Banca Transilvania: RO83BTRLRONCRT0517954301

Asociația SPUNE DA VIEȚII

CUI: 41747411

Valori

La Asociația Spune Da Vieții credem cu adevărat că recuperarea este posibilă și ne dezvoltăm programele având în vedere acest lucru.

Programele centrului sunt adaptate nevoilor specifice ale indivizilor de la vârste foarte mici și până la vârstă adultă. Aceste programe îi ajută pe copii să comunice, să dezvolte prietenii și să ducă vieți fericite și sănătoase. Centrul oferă asistență pentru întreaga familie și implementează strategii pentru a diminua comportamentele provocatoare și pentru a preda abilitățile necesare unei vieți cât mai independente.

Niciunul dintre aceste programe care schimba viața nu ar fi ceea ce sunt astăzi fără munca întregului personal: coordonatorul BCBA, instructorii RBT, psihologi, logopezi, asistenți sociali, profesori pentru învățămantul special. Cu ajutorul acestora, copiii sunt ajutați să–și atingă potențialul maxim.

Principiile directoare care ne ghidează activitatea

Toate tehnicile, metodele folosite au fundament științific, sunt coordonate și evaluate permanent de către expertul BCBA.

Suportul familiilor are la bază cele mai bune practici și terapii bazate pe dovezi științifice.

Susținem necesitatea cercetării autismului.

Respectăm regula cardinală a medicinei în ceea ce privește noile intervenții: Dacă nu poţi să faci bine, mai întâi să nu faci rău.

Autorizații

Centrul Autism Step by Step este acreditat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Vezi licența de funcționare aici.