centru autism bucuresti

Ce oferim

Terapia ABA

Centrul Autism Step by Step oferă programe ABA individualizate în funcție de nevoile copilului și de resursele disponibile. Acestea variază de la programe mici, concentrate, care abordează una sau două competențe prioritare (de exemplu, instruire în comunicare sau toaletă), până la programe de intervenție intensivă, timpurie, a comportamentului, timp de peste 20 de ore pe săptămână, care se adresează tuturor domeniilor relevante de dezvoltare.

Programele noastre sunt concepute special pe baza punctelor tari, punctelor slabe și priorităților copilului. Toate programele noastre sunt proiectate și supravegheate direct de un analist de comportament certificat (BCBA), cu vastă experiență, iar terapeuții comportamentali sunt instruiți direct și supravegheați de către acesta. Află mai multe aici.

Solicită programare


Terapia cognitiv comportamentală

Oferim beneficiarilor Centrului Autism Step by Step și familiilor lor servicii de Terapie cognitiv-comportamentală (TCC). Această formă de psihoterapie ajută oamenii să-și identifice gândurile negative și să evalueze cât de reale sunt aceste gânduri, ulterior învățându-i să-și modifice gândirea distorsionată, înlocuind-o cu un model rațional. Terapia pune accentul în mod constant asupra rezolvării problemelor clientului și a inițierii schimbărilor comportamentale. Află mai multe aici.

Solicită programare


Terapia de familie

Întrucât familiile sunt cea mai puternică resursă a indivizilor în încercarea de a face faţă cu succes celor mai multe dificultăți de ordin psihologic, medical, social, Centrul Autism Step by Step oferă comunității copiilor diagnosticați cu TSA, servicii de Terapie de Familie.

Scopul psihoterapiei de familie este de dezamorsarea situației de criză, de reechilibrare și optimizare a rolurilor, de îmbunătățire a interacțiunilor dintre membrii săi, de înțelegere a dinamicii familiale, de rezolvare a problemelor concrete cu care aceștia se confruntă. Află mai multe aici.

Solicită programare


Logopedie

Terapia logopedică este o activitate complexă, desfășurată pe multe planuri, individual sau pe grupe, în funcție de etiologia tulburării, gravitate, vârstă. Terapia logopedică se stabilește în urma unei examinări complexe, pe baza căreia se stabilește diagnosticul logopedic.

Terapia logopedică este adaptată pentru persoanele cu tulburări ale spectrului autist și alte întârzieri de dezvoltare, completând programele noastre ABA (comunicare funcțională și conversații, precum și limbaj receptiv și expresiv). Află mai multe aici.

Solicită programare


ArtTerapie

Centrul Autism Step by Step oferă copiilor și adolescenților cu autism și familiilor lor programe de Terapie prin Artă. Art Terapia este o metodă de psihoterapie în care sunt utilizate diferite forme de artă: pictură, desen, colaj, modelaj etc. cu scopul de a îmbunătăți starea persoanei. Artterapia oferă suport emoțional pentru persoanele care au diferite afecțiuni sau au experimentat diferite traume, reduce stresul, ajută la deblocarea creativității și favorizează dezvoltarea personală. Părinții, membrii familiei și îngrijitorii copiilor cu autism primesc instruire, astfel încât să poată aplica tehnicile de terapie prin artă și acasă. Află mai multe aici.

Solicită programare


Grupuri de suport

Centrul Autism Step by Step organizează grupuri de suport pentru familiile care au copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist. Grupul de suport își propune să faciliteze exprimarea deschisă a gândurilor și emoțiilor pentru a veni în sprijin într-o perioadă dificilă. Studiile arată că părinții copiilor cu TSA care participă la grupuri de suport au o stare de spirit mai bună, își dezvoltă un sentiment crescut de control, de apartenență într-o comunitate și înregistrează schimbări pozitive în relația cu copilul. Află mai multe aici.

Solicită programare


Asistență educațională

Centrul Autism Step by Step își propune să ofere sprijin educațional suplimentar familiilor și copiilor diagnosticați cu Tulburarea de Spectru Autist (TSA) care se confruntă cu provocări zilnice și dificultăți de învățare. Află mai multe aici.

Solicită programare


Interacțiune socială

Centrul Autism Step by Step își propune să organizeze în viitorul apropiat grupuri de socializare și integrarea socială pentru copii și adolescenții înscriși. Integrarea socială îi ajută pe copii și pe familiile lor să facă față situației lor și să continue să promoveze și să cultive legăturile de familie. Astfel de programe includ ateliere de artă, excursii la fermă, cursuri de gătit, proiecții de filme, ateliere de muzică. Află mai multe aici.

Solicită programare


Dezvoltare personală

Centrul Autism Step by Step organizează programe de dezvoltare personală pentru copii și adolescenții înscriși în programele noastre și pentru familiile lor. Dezvoltarea personală este o cale de a ne evalua abilitățile noastre, luând în considerare scopul nostru în viață și obiectivele pe care le-am stabilit, în vederea realizării și maximizării potențialului nostru.

Dezvoltarea personală a fiecărui individ depinde în mare măsură de conștientizarea și identificarea acelor nevoi (informații, abilități, competențe) care vor conduce spre atingerea scopului. Află mai multe aici.

Solicită programare


Consiliere vocațională

Autism Step by Step oferă adolescenților înscriși în centru și familiilor lor servicii de consiliere vocațională. Consilierea vocaţională reprezintă un proces de lungă durată, continuu, pe parcursul căruia evaluarea vocațională, orientarea profesională, identificarea unui loc de muncă, angajarea, susţinerea post angajare constituie etape cadru în dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, de autonomie şi dezvoltare socio-profesională, în sensul „împlinirii vocaţiei personale”. Află mai multe aici.

Solicită programare