Centru de îngrijire pentru copii cu nevoi speciale

Vedem fiecare copil ca pe o persoană cu nevoi, abilități și talente unice.
Scopul nostru este să oferim copiilor și familiilor un cadru unic de susținere, plin de empatie, dăruire, răbdare, în care copiii să înflorească și să-și atingă potențialul.

Centru pentru copiii cu nevoi speciale (2 – 7 ani). Un centru unde copiii atipici au parte de terapii, activități educaționale specifice unei grădinițe, programe de pregătire pentru clasa I, programe after-school.

Centru cu program scurt & prelungit (8 a.m. – 6 p.m.). În program prelungit, masa și pauza de somn sunt incluse.

Locație: lângă Parcul Carol, sector 4, București.

Răspunsuri la Întrebări Frecvente

Se pot înscrie copii cu Tulburări din Spectrul Autist (Autism, Asperger, Rett), ADHD, Sindrom Down sau alte Cerințe Educaționale Speciale. Fiecare copil beneficiază de programe educaționale și terapeutice personalizate și monitorizate. Grupe de vârstă: 2-7 ani.

Activități specifice unei grădinițe: cunoștințe de limbă și comunicare, cunoștințe de bază din zona științelor exacte, lucru manual, activități sportive (dans, jocuri), comportamente sociale și deprinderi cotidiene (viaţa în şcoală/familie, sănătate şi siguranţă, timp liber, autoîngrijire, autodirecţionare). Grădinița pentru copii cu nevoi speciale pune accent pe optimizarea dimensiunilor deficitare, sprijinindu-se și pe resursele, calitățile copiilor.

Ședințele individuale pot include, în funcție de caz, una sau mai multe forme de terapie: ABA, Art Terapie, Logopedie, Ludoterapie, Terapie cu animale, Dezvoltare personală, Terapie Senzorială, Terapie Ocupațională, Terapie Cognitiv-Comportamentală…

Asigurăm fiecărui copil condițiile necesare pentru a-și dezvolta potențialul, prin luarea în considerare a cerințelor și talentelor sale individuale. Realizăm o evaluare psiho-pedagogică pentru a identifica dificultățile și a le optimiza, evidențiind în același timp resursele pe care ne vom sprijini. Toate acestea, cu ajutorul unor echipe multidisciplinare (educatori, psihologi, terapeuți), care colaborează în vederea atingerii obiectivelor. Stabilim împreună cu părinții obiectivele potrivite. Pe termen mediu și lung, scopul educației timpurii integrate este de a facilita accesul la învățământul școlar de masă, pentru ca cei mici să aibă oportunități egale de a se forma și a se dezvolta.

  • Abonament lunar 4h pe zi: 1500 ron.
  • Abonament lunar 6h pe zi: 2000 ron.
  • Abonament lunar 8h pe zi: 2500 ron (include somn la prânz).
  • Abonamente lunare terapie: 2100 ron (12 ședințe) / 2800 ron (16 ședințe) / 3500 ron (20 ședințe). O ședință de terapie individuală durează 100 min (175 ron).
  • Masa se plătește separat.

De ce să alegi Centrul Nostru?

Toate serviciile de care copilul tău are nevoie, într-un singur loc! Nu mai trebuie să alergi prin tot orașul pentru a duce copilul la terapie și apoi la grădiniță și after-school. Copilul tău nu mai trebuie să se adapteze la multiple stiluri educaționale. Și va fi mai odihnit și mai fericit! La fel, și voi, părinții!

Personal calificat. Echipe multidisciplinare de lucru cu copiii cu cerințe educative speciale: Educatori, coordonatori BCBA (Board Certified Behavior Analyst), instructori RBT (Registered Behavior Technician), Psihologi, Psihoterapeuți, Logopezi, profesori pentru învățământul special.

♥ Grupuri mici de copii, în care să poată înflori, separat și împreună, beneficiind de atenția, empatia, răbdarea, dedicarea și creativitatea educatoarelor noastre.

♥ Centrul este avizat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

♥ Curriculum adaptat, optimizat la nevoile individuale ale copiilor.

♥ Programe de terapie variate: ABA, terapie prin artă, logopedie, terapie prin joacă, terapie cu animale, dezvoltare personală, terapie senzorială, terapie cognitiv-comportamentală…

♥ Parteneriat familie-școală-comunitate. Încurajăm familia copilului să ia parte la educația și reabilitarea acestuia. Prin programe de terapie de familie și grupuri de suport îi însoțim pe toți cei implicați în dezvoltarea personală și creșterea calității vieții.

ÎNSCRIERI & PROGRAMĂRI VIZITE

Trimite un e-mail la ongspunedavietii@gmail.com și programează o vizită! 

Include următoarele informații:

– nume și număr de telefon;

– numele și vârsta copilului, diagnostic;

– abonament / interval orar preferat.

Adresă centru: Intrarea Călțuna nr.9, Sector 4, Bucureşti, 040545.

Grădinița pentru copii cu autism Autism Step by Step