Șoseaua Olteniței nr. 40-44, ap. 115, Sector 4, București
Bd. Iuliu Maniu nr.7, Corp T, et.2, sector 6 București (incinta APACA)
Când un copil se confruntă cu provocări legate de supra-stimulare (hiper-reactivitate) sau sub-stimulare (hipo-reactivitate), el/ea poate întâmpina dificultăți în următoarele domenii: dezvoltarea motrica grosieră/fină, dezvoltarea vorbirii și limbajului, abilitățile sociale și, mai ales, atenția.
De asemenea, când anumite simțuri sunt slab dezvoltate – precum vestibular, tactil, proprioceptiv – apar disfuncții precum legănarea, învârtirea, refuzul de a purta anumite haine, de a mânca anumite alimente, de a-și murdări mâinile, manipularea incorectă a obiectelor, posturi corporale ciudate, distragerea rapidă a atenției, retragerea socială, impulsivitatea.
Terapia de integrare senzorială pentru copiii cu autism vizează toate aceste zone de dificultate, pentru a-i ajuta pe copiii cu autism să se adapteze mai bine la stimulii externi și interni.
Mai multe studii (exemplu) au arătat că terapia senzorială este eficientă în tratarea dificultăților senzoriale în rândul copiilor cu autism. Prin terapia de integrare senzorială, copiii au avut schimbări semnificative legate de abilitați motorii fine/grosiere, comportamente de auto-îngrijire și activități sociale. Acest lucru indică faptul că terapia senzorială are un impact direct asupra funcționării sistemului nervos, îmbunătățind capacitatea acestuia de a se ajusta și de a se recupera, ceea ce are ca rezultat comportamente adaptative.
Ne bucurăm că am făcut un nou pas în misiunea noastră de a ajuta copii cu autism să își poată atinge potențialul maxim, să ducă vieți independente, împlinite și pline de satisfacții.
Pentru mai multe informații despre Camera Senzorială și Terapia Senzorială sau despre alte servicii oferite de Centrele Autism Step by Step din București, nu ezita să ne contactezi.
ADRESA
ABONEAZĂ-TE!
Vrei să descoperi mai multe despre
activitatea Autism Step by Step?